Tabăra de specializare în reabilitarea patrimoniului construit

2024. august 17. 18:00
2024. august 30. 18:00
Event Image

Fundația Transylvania Trust, responsabilă pentru restaurarea și revitalizarea Castelului Bánffy din Bonțida, vă invită și în anul 2024 să participați la Tabăra de specializare în reabilitarea patrimoniului construit organizat la castel.
Fundația Transylvania Trust organizează tabere practice de specializare din 2001, încercând să soluționeze lipsa de profesioniști și muncitori calificați din domeniul protecției patrimoniului construit. Până în prezent am găzduit la castel mai mult de 3000 de participanți din 32 de țări (România, Albania, Australia, Brazilia, Belgia, Franța, Ungaria, Polonia, Serbia, Slovenia, Suedia, Regatul Unit, Statele Unite, etc.).

Perioada de desfășurare:
Modulul 2: 18-31 august 2024

Structura taberei:
• Pregătire teoretică în prima zi. Prelegerile profesorilor invitați din străinătate vor fi traduse simultan, la nevoie, în limbile română, maghiară sau engleză.
• Pregătire practică în cadrul unuia dintre ateliere:
1. Zidărie, reconstrucție bolți, tehnici murale (frescă, secco, sgraffito, stuc, marmorino – 2 zile),
2. Tâmplărie tradițională și restaurare de mobilier vechi.

Cine poate participa?
Tabăra este destinată în special studenților arhitecți, ingineri constructori, peisagiști, arheologi, istorici de artă, care doresc să dobândească experiență practică în domeniul reabilitării patrimoniului construit. Tabăra se adresează de asemenea muncitorilor din industria construcțiilor care doresc să se specializeze în domeniu, dar și altor persoane care sunt interesate de restaurarea monumentelor istorice.

Beneficiile taberei
În decursul celor două săptămâni veți avea prilejul:
• de a deprinde cunoștințe teoretice privind principiile și metodologia reabilitării patrimoniului construit de la profesori de specialitate din străinătate și din România, cât și de a le pune în practică în cadrul atelierelor,
• de a participa activ la restaurarea Castelului Bánffy din Bonțida,
• de a face cunoștință cu alți (viitori) profesioniști din domeniile legate de protecția patrimoniului construit, de a face schimb de experiență și de a-și îmbogăți propriile cunoștințe.

La finalul taberei, cursanții vor primi un certificat de participare (recunoscut ca și practică universitară – în cazul studenților).

Informații practice:
Tabăra se desfășoară la Castelul Bánffy din Bonțida, România. Durata taberei este de 14 zile.

Detalii privind înscrierile
Înscrierile se fac online, completând și trimițând formularul la adresa bhct@transylvaniatrust.ro.
Notă: locurile disponibile sunt limitate.

Taxa de participare este de 350 Euro/participant/modul, adică 1740 RON (dacă plata este efectuată înainte de 2 februarie, se aplică o reducere de 10%, ceea ce duce taxa de înregistrare la 315 Euro, adică 1565 RON). Această taxă reprezintă contribuția participanților la taxa de școlarizare, cazare și cheltuielile de masă, toate acestea fiind oferite pe domeniul castelului.

Termenul de înscriere este 2 martie 2024.

Pentru detalii suplimentare despre taberele și activitățile noastre, vă rugăm, scrieți-ne la adresa: bhct@transylvaniatrust.ro.

Proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România, din timbrul de arhitectură, și The King’s Foundation.